Over de commissies

Amica Mewe en amice Bouma

Amicae amicique, thesaurae thesaurique et thesaurentes,

Het jaarlijkse hoogtepunt van VGS-Nederland komt er weer aan, het PaasCongres! Hét weekend waarop u kunt genieten van de amicitia, de academiciteit en de verbinding met God en elkaar. Het PaasCongres van 2024 zal plaatsvinden van 21 tot en met 23 maart in onze gloednieuwe locatie, Beusink! 

Voor u ligt de congresbundel van het komende PaasCongres. Hierin kunt u genieten van een voorproefje van de lezingen, door middel van de artikelen van de congresvoorzitter en de sprekers. Het thema van dit congres is ‘Verbinding verbroken?’, met als ondertitel ‘Samen door één deur, van burger tot politiek’. Dit PaasCongres zal dus gaan over de huidige Nederlandse maatschappij en de manier waarop wij hierin samenleven. Met de lezingen zal ingegaan worden op polarisatie, het functioneren van de rechtsstaat en de rol van de media en de politiek. 

Het PaasCongres is meer dan het academische alleen. We zullen met elkaar God eren door middel van praises. Daarnaast zal er ook meer dan genoeg tijd zijn om elkaar te leren kennen en de amicitia hoogtij te laten vieren. Ook kunt u uiteraard weer uw heupen losgooien tijdens het feest op de vrijdag. Het belooft een grandioos weekend te worden, en u kunt daar bij zijn!

Dit weekend kan natuurlijk niet bestaan zonder de nodige regels. De huisregels van dit weekend vindt u achterin de bundel. Daarnaast zijn de commissies ook in de bundel te vinden, zodat u precies weet wie u moet aanschieten als u een vraag of opmerking heeft. De commissieleden zijn ook te herkennen aan het PaasCongres vestje, dus zoekt u die ook vooral op. Eén ding is zeker: de commissies hebben er in ieder geval erg veel zin in! Bijzijn is meemaken, dus wij hopen u dan ook in grote getalen te zien. Tot dan!

Immer amicaal namens de PaCo-Hu en PaCo-In,

Amica Mewe (VGSL ‘Franciscus Gomarus’) en amice Bouma (VGSN – Thesaurum Quaeritans)

PaCo-Huishoudelijk

De PaCo-Huishoudelijk zal in 2024 door de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Leiden “Franciscus Gomarus” geregeld worden onder leiding van Esther Mewe.

U kunt haar bereiken op het volgende meeuwadres: huishoudelijk@paascongres.nl

Esther Meeuwe

PaCo-Inhoudelijk

De PaCo-Inhoudelijk zal in 2024 door de Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen – Thesaurum Quaeritans geregeld worden onder leiding van Martin Bouma.

U kunt hem bereiken op het volgende bouwadres: inhoudelijk@paascongres.nl

Martini Bouma

Smoelenboek

Amica Mewe (P) – PaCo-Hu
Amica de Graaf – PaCo-Hu
Amice Groen – PaCo-Hu
Amica Treurniet – PaCo-Hu
Amice Heijnen – PaCo-Hu
Amica van den Bout – PaCo-Hu
Amica Heuvelman – PaCo-Hu
Thesaure Bouma (P) – PaCo-In
Thesaura Alons – PaCo-In
Thesaure Meinen – PaCo-In
Thesaure Harmsen – PaCo-In
Thesaure Welleweerd – PaCo-In